-warning/opozorilo-

All photographs are property of author of this blog and are protected by copyright. Any usage of photos must be approved by the author. - - - Vse fotografije na tej spletni strani so last avtorja. Vsakršna distribucija fotografij NI dovoljena brez privolitve avtorja (beri kontaktiraj avtorja).

Friday, October 26, 2007

.."ShOOtinG"..

.



sicer stvar sega se v september pa vseeno, v lokalu v Ljubljani smo se v okviru e-fotografije dobili na kavi, malce podebatirali, preizkusili novo Nikon opremo (D3, D300, 400mm f2.8, 200mm f2.0...).. .

..med drugim je pa s seboj Dingo pripeljal 3 dekleta s katerimi sodeluje (Vesno, Spelo in Dolores) tako, da se je srecanje spremenilo v pravi mini foto suting ce lahko tako recem, malo smo se drenjali, ker nas je bilo kar nekaj ampak je bilo vseeno fajn.

Par slikic za obcutek, za razne napake se vnaprej opravicujem oz se bom kar izgovarjl na neizkusenost :D :D .. konstruktivni komentarji vsekakor dobrodosli.. za kaksen skupni suting se pa priporocam..

































..to je to.. zdej pa da vidimo komentarje

Sunday, October 21, 2007

..PrekmurjE

.


tokrat sem se odpravil na izlet v prekmurje (ce verjamete ali ne se nisem bil tam do vceraj) in sicer v e-fotografiji, Digifota in HP-ja . Potikali smo se tako po Ptuju kakor tudi po Lendavi in Ljutomeru, na koncu smo si se ogledali kako se pri podjetju digifot izdelujejo fotoknjige, ki so za tiste ki mogoce ne vejo moderna razlicica nekdanjih albumov s fotografijami, namrec, zeljene fotografije nam natisnejo in zvezejo v pravo knjigo, kar zanimiva stvar.

Se par utrinkov iz izletka...


..ko smo prisli na ptuj se je se kadilo iz reke (to je zame redkost :D )



..sledilo je nabiranje motivov po ptuju za ex-tempore ki je bil napovedan za drugi del dneva


..panoramica iz gradu



..ker se je punca odlocila ostati tam sem jo bil primoran vkljuciti v kader.. sem bil pa toliko uvideven da sem pocakal da je glavo stran obrnila da ne bo jezna ce se vidi



..Ptuj je pa po svoje zanimiv tudi zaradi nekaj posebnih kipov, narejenih (predvidevam da) iz zeleza.. eden (oz ena) izmed..



..evo se zanimiv svetlobni efekt iz cerkve (ce po pravici povem ne vem kje)



..ce si v prekmurju moras seveda preko mure, tako da... mura



..se mlincek... na muri



..za konec se skupinska.. (naj opozorim da nisem avtor te zadnje fotografije,.. sposodil sem si jo na strani e-fotografije)

Sunday, October 14, 2007

.. GlobaL

.


..tokrat malo drugace, sicer ponavadi ne pisem o dogodkih ipd, vendar sem sel danes, bolj slucajno kot ne, pogledati k Globalu, kjer poteka tihi protest proti nasilju, v tem primeru varnostnikov, ki so do smrti pretepli 20 letnega fanta.
.. na sploh se mi zdi da so varnostniki velikokrat pravi mali serifi, nad zakonom, dodatno (kot sem ze veckrat slisal od raznih kolegov) jim tako obnasanje tolerira tudi policija na terenu

... cudi me da jim to tolerirajo oz omogocajo lastniki lokalov (pricakoval bi da jim je v interesu da je lokal na dobrem glasu) precej me pa cudi tudi da ljudje hodijo v take lokale, pa ceprav se tam 100 na uro dogaja.. ampak 100 ljudi 100 cudi


.. pa pustimo sedaj to,.. mogoce bodo slike komu v opomin, razmislek.. mislim da je cas da ljudje pokazemo svojo moc, stopimo skupaj ter zahtevamo malo visjo raven kulture, strpnosti, glede na to da smo pred volitvami se utegne celo kaj premakniti.. za zacetek pa bo najboljse da ljudje postanemo vsak pri sebi bolj strpni... (sicer bolj "filozofsko" pisanje ampak resnicno)