-warning/opozorilo-

All photographs are property of author of this blog and are protected by copyright. Any usage of photos must be approved by the author. - - - Vse fotografije na tej spletni strani so last avtorja. Vsakršna distribucija fotografij NI dovoljena brez privolitve avtorja (beri kontaktiraj avtorja).

Sunday, January 20, 2008

.MartinA.

.



evo tokrat sem v okviru kluba e-fotografija v studiu Bostjana Guncarja naredil par fotk z Martino, ki je prisla z nami.
Bostjan nam je studio predstavil ter na hitro opisal osnove studijske osvetlitve. Bilo nas je vec in smo se izmenjevali, fotke so bile narejene bolj za na hitro dobiti okus po studiu :D, recimo da je bilo 10 min slikanja na glavo (plus minus par min).
Par fotk sledi spodaj.



kot receno fotografirati z Martino je cista zmaga saj je zelo kooperativna ter polna idej (ce jih npr fotograf trenutno nima :D )



taaaaaak objektiv



preseneceno-prestrasena






od serije mi je ta slika najljubsa



sicer je za bozicko ze malo pozno vendar je izgleda ta artikel ostal od nedavnega sutinga... pa naj bo za naslednji bozic ;)


toliko za danes, upam da kmalu spet naletim na kaksen tako simpaticen model da zadevo ponovim, nagradim ipd. (mogoce celo v studiu :D )

Wednesday, January 9, 2008

PlaneToidS II

.




..sledi obljubljeno nadaljevanje serije "planetoidov", tokrat bolj zivalsko pokrajinski del ;), nekaterim bo ta bolj vsec, nekaterim je bil verjetno vsec prejsnji del, bomo videli kaj boste kaj napisali


zadnja fotografija prejsnjega posta je bila s traktorjem iz barja ki dirka po svojem planetku, tokrat zacenjam z preseneceno srno iz Barja pa ne zaradi traktorja, ji gre pa priznati, da je sama svoja vladarka :D



presenecen srnjacek tik preden se je odpravil po potek v trsticju, seveda tudi sam svoj vladar na svojem planetku..



gospa Kljuka



..kljuci od avta so mu padli v vodo...



mlada druzinica,.. iscejo stanovanje



planet Savana s svojimi jezeri..



let flamingotov (oz plamencev) okoli Slano-mocvirnega planeta



za konec se 1 Soncno-zahodno-Barjanska



lp

Friday, January 4, 2008

PlaneToidS I

.




..idejo za naslov posta sem dobil ob asociaciji na res staro racunalnisko igrico Asteroids, me prav zanima ce se jo se kje da igrati na avtomatu...

..evo tokrat malo drugacne slikice,.. sicer radikalno predelane, vendar pa se mi zdi efekt precej zanimiv, se najbolj me spominja na planet iz knjige Mali princ, podobne sem ze veckrat videl vendar pa nisem vedel kako so narejene (predkratkim sem dobil razsvetljujoc link). Slike so predelane na roko torej brez predposnetih akcij ipd.




Planetek z svetilnikom na Lake Michigan (US), na desni v ozadju je postaja za vodno zajetje za vec milijonsko mesto, meni se je zdelo skoraj tako kot ce bi mi imeli zajetje v Ljubljanici (bolj za hec kot za res)..



..Ptuj all over the world..



.Berlinske strehe..



Alicante, promenada z ob-obalnimi bloki ter seveda mooorje ;), mesto samo meni sicer ni bilo nic kaj prevec zanimivo..



...nocni skyline mesta Chicago, mraz je bilo za umreti.



Skulptura pri pristaniscu Barcelone, ti. Olimpisjki krogi, bilo je vroce za umret :D



znane skulpture bikov, ki so po celi Spaniji (mislim da so jih prvotno postavili kot reklamne panoje za pivo, po prepovedi oglasevnja alkohola so jih hoteli umakniti vendar so se spanci uprli in nekako jih pa ponarodili, sedaj so zasciteni)



.. za konec prvega dela in povezovanje z drugim delom pa se ena domaca, slovensko (pri-ljubljansko) barjanska, dirka s traktorjem po lastnem planetu...