-warning/opozorilo-

All photographs are property of author of this blog and are protected by copyright. Any usage of photos must be approved by the author. - - - Vse fotografije na tej spletni strani so last avtorja. Vsakršna distribucija fotografij NI dovoljena brez privolitve avtorja (beri kontaktiraj avtorja).

Wednesday, April 18, 2007

Bavarski gozD - Ta NEnevarnE 3. (zadnji) del

.. evo pa smo pri zadnjem delu recimo temu foto opisa dogajanja v bavarskem gozdu
tokrat bomo pogledali manj nevarne zivali ter druge stvari pa vendar se vseeno zanimive.. naj pa kar v naprej opozorim da ravno kaksen ekspert za pticja imena nisem tako da se v naprej opravicujem za potencialne napake


verjetno ste ze slisali za tisto vecno vprasanje o tem ali je bila prej kura ali jajce (pa da niti ne zacenjam o kaksni evoluciji kolikor se je se spomnem :D ) tako da se mi zdi najbolj smiselno zaceti z jajci in sicer zabjimi jajci....zabji mrest - no zaradi lazjega prehoda iz nevarnih zivali na nenevarne, mrest mogoce se lahko stejemo za delno nevarnega, v primeru da ga prevec pojes ti zna biti po moje resno slabo, ce bi pa jedel mrest od "poison dart frogs" pa je stvar lahko (nepreverjeno) se bolj resna....ker sem se prevec sumljivo metal s fotoaparatom v 1 in fleshom v 2. roki po tleh okoli mlakuze z mrestom je bila poklicana posebna enota za nadzor skodljivcev in varovanje (gledano iz zabjega vidika), od takrat naprej sem moral biti takoj bolj pazljiv da nisem kaksne dobil z jezikom v oko :), o ljudeh ki so hodili okoli in si mislili svoje raje niti ne govorim, mogoce so mislili da pijem iz luze..virtualni pohod nadaljujmo do razlicnih pticev, to je krivokljuntukalica v svojem priljubljenem skrivaliscu (sicer precej plasna, noge pa ima fluorescentno zelene).. rusevec v trenutku napada zeje, kar pa niti ni cudno saj je pred tem skoraj 1 uro neutrudno lovil gospo rusevko, na spodnji sliki..gospa, oz. kolikor sem jaz videl se vedno neoddana gospodicna, rusevka, seveda tudi precej zejna od (se bolj) neutrudnega bezanja pred g. rusevcem.. zamrznjen trenutek skoka v vodo..za konec se par drevesnih primerkov....se 1 ki po dimenzijah spominja na amazonski pragozd (ta je za vestno gozdarko barbi ;)..1 malo bolj pomirjujoca, priporocljivo gledanje po koncanem napetem delovnem dnevu....ter njena ce tako recem malo bolj abstraktna varianta, mogoce bolj pripravna za v kaksen petek preden se clovek odpravi ven (efekt narejen z objektivom ne PS)za konec se slovo od vseh bavarskih zivalic in papa kot bi rekli otroci (ali pa tudi kaksen odrasel osebek sem ter tja)

hvala za branje in lp

4 comments:

matias said...

u, tiste z drevesi so very cool! :)

Gozdarka Barbi said...

Glede na mojo amatersko prekvalifikacijo moram priznat, da so mi drevesa in tud un hlod fenomenalna.... te bom ponucala kdaj, da mi bos poslikal kako ploskev :))))) Seveda pa tud ostala flora in favna na fotkah enostavno super!

Stane Crnjak said...

Ta prva drevesna rulz. Hehehe, če ni žvali, fotkamo drevesa....

-Mihaaa- said...

hvala za komentarje,.. bo treba kmalu kaj novega gor dati
lp