-warning/opozorilo-

All photographs are property of author of this blog and are protected by copyright. Any usage of photos must be approved by the author. - - - Vse fotografije na tej spletni strani so last avtorja. Vsakršna distribucija fotografij NI dovoljena brez privolitve avtorja (beri kontaktiraj avtorja).

Monday, May 28, 2007

Shooting z modeloM

.. ja danes naj bi bil na sporedu 3. del nemcije, seveda se malo zivalic ipd,.. veeeeeeeeeendar,..

da ne boste rekli vedno so zivali, pa popotniske slike, naj bo tokrat malo drugacen material

.. prejsnji teden sem si predstavljal ta vikend kot precej fotografsko obarvanega, vendar pa bolj ko se je vikend blizal bolj je postajalo jasno da ne bo tako fotografski saj so se mi vsi nacrti sproti porusili,.. v petek je tako ali tako zmanjkalo casa, no v soboto pa grem po dolgotrajnem jutranjem bujenju na internet in na enem od slovenskih foto forumov zasledim da imajo danes fotografiranje z modelom in je nekdo odpovedal in imajo potemtakem se prosto mesto, jaz ne bodi len hitro skocim zrihtam in ob 15.15 sem ze cakal na druzbo ki bo slikala modelko (vmes sem si se 1 horsburgercka privoscil kajpada)..

ko se zberemo, dogovorimo kako bomo slikali da se ne bomo motili in zacnemo "streljati" (del slik je narejen v tivoliju, del pa v centru ljubljane), nasa modelka Neza, ki se je takega dogodka bojda prvic udelezila je z nami odlicno sodelovala in zacuda bila dobre volje do konca snemanja, ceprav je prakticno cel cas morala pozirati,..

..nekje proti koncu snemanja mi je kanilo da bo tisti dan narejenih vec slik nje (bilo nas je 6) kot jih je bilo narejenih v celem njenem dotedanejm zivljenju :D (glede na to da se ni bila na shootingu)

pa da ne bo prevec nakladanja, glede na to da je to foto blog boljse da kar zacnemo s slikicami, ki naj tokrat govorijo same zase




























..kot receno smo sli po tivoliju v mesto in tam poslikali drugo polovico sesna, mislim da smo bili kar zanimivi saj je okoli Neze nenehno skakalo 6 fotografov plus Peter ali Uros ki sta drzala odbojnik, ljudje so se precej ustavljali in gledali (predvidevam da tuhtali katera je ze ta, ena znana mora bit ko tako skacejo okoli nje), no par turistov je naredilo se korak dalje in bilo tako flegma da je slo do nje in se slikalo z njo pa eni so se hoteli lupcka,.. no ko me je en francoz prasal kdo da je (in so mi sli taki izpadi ze malo na zivce) sem rekel "she's a famous slovenian movie star" ,.. in pol on takoj "oh really".... (po moje da si bo tisto sliko ki jo je naredil sliko sprintal za na steno :D :D..)

no torej sledijo se mestne fotke..












































tako to je vse, ce se kdo sprasuje, zadnja je bila narejena z 10mm (oz upostevajoc CF 15mm) tako da se je dalo (ce si se dovolj h tlom dal) sliko zanimivo raztegniti

hvala za branje in eventuelne komentarje (mogoce kaksna tehnicna pripomba)

lp

11 comments:

Aljo said...

mestne se mi bolj dopadejo sploh 2,4,7,12 so hude (pri mestnih)

v parku se mi ne dopade svetloba, preveč povdari puncino zagorelost. Verjetno je bil uporabljen zlas odbojnik? (zdi se mi, da bi bil srebrn boljši)

Drugače pa klasične lepe fotke zapeljive punce!

lep dan želim, Aljaž

CrniSC said...

Se kar strinjam z Aljotom glede barv. Pri tisti fotki iz "ptičje perspektive" je razgled odličen, se mi pa zdi, da make-up ne izpade najbolje. Drugače pa kar nekaj zelo dobrih fotk.

Matjaž Očko said...

ujoj.. prvo: fotke so ok, dobro si izbiral motive in kompozicijo, le kožni toni niso popolnoma pravilni (preveč oranžne). tvoje delo je dobro opravljeno.. :)
drugo: joj, kdo je tole bogo punco mazal? totalno zgrešen make-up, lise po obrazu (verjetno nepravilno uporabljena samoporjavitvena krema), tudi styling bi lahko malce naštudirala. Sem na tej delavnici pričakoval malce drugačen model, če sem odkrit. Ampak ok, če je bilo prvič, se še ima čas kaj naučiti.
Bi pa rad poudaril, da ni še vsaka punca tudi model. :)

-Mihaaa- said...

zivjo..

lepo da so vam slikce vsec :), kar se tice koze,.. to sem sel doma opazil, malo sem poskusal popravljati, ceprav je odvisno od fotke do fotke, kje se ne vidi toliko,.. ampak kot receno modelka je bila zelo v redu
matias hvala za pohvale,.. sploh ti k stalno to slikaris,.. ce bom se kdaj prisel do kaksnega modela bom seveda se kaj ponovil,.. mogoce ce bom sel v zelezarno mogoce naletim na kaksno tam zaostalo manekenko (glede na tvoj nedavni post o shootingu tam ;)

lp

Anonymous said...

joj kako sem fouš za tisti tvoj mali objektivček. dof je res super. super fotke, vidim pa, da imamo dosti podobnih :)

moje si lahko ogledaš na www.nelit.com/dnk/neza

na žalost je skripta fotke malo skockala, upa, da bom to čimprej popravil!

glede makeupa pa: tako kot je bilo, je bilo...včasih ni vse popolno, pa se je treba prilagoditi. po videnem, nam je to kar lepo uspelo!

Lp,

Miha

-Mihaaa- said...

@oracle: bi pogledal slike smao mi nikakor noce delat in javlja da rabim flash player, smo probali tudi pri sodelavcu in ne dela,.. a imas mogoce kaksno non flash razlicico, ker kolikor se jaz spomnem mi flash drugace dela,... no bom pogledal se doma,..

lp

Anonymous said...

zdej bi moralo delati!

Anonymous said...

Tole je pa eden najbolj groznih makeupov kar sem jih kdaj videl. Potem pa še navita saturacija in mi izgleda kot.. alien :S

Pišeš, da se je prvič s tem ukvarjala? A ni bila to delavnica? Kako je lahko na delavnici amaterski model?!?

Drugace pa par všečnih fotk, samo barve oz. makeup.. mogoče BW izvedba?

Dan said...

U redu, u redu, samo na ta zadnji ma nekam predolge noge, na uni črno-beli pa preveč oranžen obraz.

JOTA ENE ✔ said...

Congratulations for your pict and model, she is beautiful.

What your equipment and lens?

My blog is a photoblog too

Take care

-Mihaaa- said...

JNuno: thanx for the congrats, i used nikkor 50mm f1.4 and nikkor 105mm f2.8 (non VR version), i took a look at your photoblog, it is interesting, keep on the good work, ..

mihaaa