-warning/opozorilo-

All photographs are property of author of this blog and are protected by copyright. Any usage of photos must be approved by the author. - - - Vse fotografije na tej spletni strani so last avtorja. Vsakršna distribucija fotografij NI dovoljena brez privolitve avtorja (beri kontaktiraj avtorja).

Monday, April 16, 2007

Bavarski gozD - Ta nevarnE 2

.. no bom pa kar povzel od zadnjic..

poleg volkov in njihovih pretepanj je bilo v bavarskem gozdu seveda tudi vec drugih "ta nevarnih" zivalc, kot ste verjetno ze zadnjic opazili, si slike ne sledijo storgo kronolosko, saj sem zacel prejsnji blog s koncem,..

tega bomo zaceli s koncem prejsnjega :D ,



torej ko so se volkci do sitega natepli, pretepli, si povedali kdo je ta glaven, kdo je boljsi od koga itd, so si privoscili pocitek (tako kot bi si ga jaz najraje v ponedeljek zjutraj ce ne bi bilo sluzbe :D )



sicer mogoce ni ena najnevarnejsih zivali pa vseeno precej impozanten, beloglavi jastreb (..ce se spet vrnem h nevarnosti, ja no ce se ti ta v glavo zakadi zna biti tudi precej neprijeten)



..enako kot zgoraj bi lahko rekel za tegale..



no tole govedo, ti. evropski bizon oz zorge (ce priznam sem jih tama zacel klicati kar prijateljsko "greek zorba") so ogromni, vendar sem jih videl samo od precej dalec, saj so imeli ogromno (ogrooomnooo) ogrado in so se redko prikazali



..cisto druga zgodba pa je pri divjih prasicih, po ogradi divjih prasicev dobesedno hodis, torej se gibas med njimi, in vecinoma jih cez dan niti ne vidis (gibas se lahko samo po poteh, cesti, nikakor pa ne izven le-teh), saj so skriti , na vecer pa se pridejo hraniti (hrano jim pripeljejo) in so precej miroljubni (edino oni in njihova hrana imta, v najboljsem primeru, precej specificen vonj)
..no v bistvu smo se gibali med njimi in tudi tile si sem pa tja povejo kdo je ta glavni, kdo je mocnejsi ipd,.. nas so pustili pri miru, po recimo pol ure slikanja pa je prisel zgleda veliki sefe (levi na sliki, v svojem elementu), dzomba ki mu pa niti ni bilo toliko do hranjenja kolikor mu je bilo do dopovedovanja drugim da je res on "tha man".. hodil je od 1 do 2. ter jih rukal s cekanom,.. ko mu je zmanjkalo prasicjega materiala se je zagledal se vame (druga dva fotografa sta se v delovni vnemi valajal po tleh na drugem koncu krdela) in ker sem bil ravnokar prica njegovi multipli demonstraciji moci sme se hitro umaknil s povesenim pogledom najprej za 5 potem pa za 10m, dokler se sefe ni odlocil da takemu revcku kot sem jaz nima pomena kazati kdo je on in da so njegovi drugi prasici sigurno ze pozabili batine od prej.. tako da sel nazaj ucit osnove lepega vedneja zame pa je slo vse srecno mimo.. uf



ravno ko je sla demonstracija moci h koncu so pritekli se tamali, precej plasni, tudi oni so bili sem ter tja delezni kaksne po riti (samo da je njih za razliko od drugih prestavilo do pol metra v luft :D ) so pa bili kar zanimivi


tako kot mame in ati so tudi tile veselo rili po tleh, jedli korenje, kruh in ostale dobrote.., ce bi vsaj jaz imel par takih ko je treba doma prestihati vrt spomladi,.. v pol ure bi bilo delo narejeno



.. ko so se najedli trdne hrane in se je mati prasica ulegla v trenutku nepazljivosti, so pa tamali hitro sli se na 1 ta kratkega,..



..po ta topli pijacki je bilo pa dela ze zadosti, oz kar prevec in je bilo treba pocasi spat,.. ko je mama to videla je malo pokrulila ter stekla, tamali za njo in tako je sla cetica nazaj vgozd na nocni pocitek,... mi 3 pa v dir po temi na vecerjo katere konec smo ze zamujali za pol ure..



(predstavljajte si vmes kvantni kronoloski preskok za 1 dan nazaj) ..kjer so svoje norcije uganjali tudi medvedje, od plezanja po drevesih do kopanja in skakanja v vodo, ta tukaj je bil zgleda se malo zaspan in je prebiral jutranji casopis (beri vohal kdo je hodil po njegovem rajonu prejsnjo noc)..



...ce se je npr pri prasicih in medvedih razmeroma dosti dogajalo pa je bilo pri risih ravno obratno, ze da si ga videl si lahko cakal vec ur, pa se takrat je povecini spal, tako da je bil ze res velik, medijsko podprt dogodek (cakalo ga je v povprecju 5-10 fotografov) ce je samo dvignil glavo, zazehal, se polizal ali kaj podobnega :D..



.. se dolgo cakani preteeeeeeeg..


no in verjeli ali ne izgleda da si je ata ris vtepel v glavo da sem pri njem prebil toliko casa da sva ze prijatelja tako da mi je na koncu celo pomeziknil, ja prav ste prebrali pomeziknil, btw, slika ni montirana ampak sestavljena iz 2 v animacijo (CE ANIMACIJA NE DELA KLIKNI NA SLIKO)..

..tako toliko o ta nevarnem delu zivali v bavarskem ogzdu, naslednjic manj nevarne zivalice, pticki in podobno..

6 comments:

Aljo said...

hehe lepa animacija ;)

drugače pa lepe živalce in fotke...
lp

OLKI said...

Prav simpatično mi ti tole opisuješ, hehe

David said...

Fajn, bo enkrat treba tja.. ko prebiram vaše bloge, bi šel kar takoj

Dan said...

;)

-Mihaaa- said...

hvala vsem za komentarje :)
lp

matto said...

Pogledal tudi drugo zgodbico in jo z užitkom prebral.

Animacija zakon ;)

Lp matto